Internet vergelijken

Vergelijk internet providers, kabel internet of ADSL via deze "Internet vergelijken" tips. Begrijpelijk & praktisch!

In onderstaand overzicht ziet u direct de totale kosten van het goedkoopste abonnement per jaar. Dit is handig, want veel providers hebben speciale acties welke bijvoorbeeld maar enkele maanden geldig zijn of rekenen installatie kosten. Daarom dit overzicht, waarbij u aan de hand van uw gekozen digitale dienst direct aan de slag kunt met vergelijken.

Een handige tip: klik op de provider van uw keuze om gelijk de reviews van deze provider te zien.

Provider ADSL VDSL Kabel internet Digitale televisie
264,40
481,40
- -
265,00
- -
542,00
- -
382,80
481,80
356,00
- -
551,40
350,00
470,00
-
567,00
- -
373,88
296,40
- -
359,40
309,00

Praktische tips

Heeft u al internet? Pak dan uw laatste kostenoverzicht.
Op uw laatste kostenoverzicht van uw huidige internetprovider kunt u zien hoe snel uw internet nu is. Dit is nodig om vergelijken van aanbiedingen mogelijk te maken. Noteer de snelheid, aangeven in Kbit/s en / of Mb/s.
Selecteer twee tot drie internet providers om te vergelijken.
Onthou goed welk bedrag u nu reeds per maand betaald en welke internet snelheid u hiervoor krijgt. Zoek op de site van de nieuwe internet providers de maandelijkse kosten op en u kunt de snelheid van internet vergelijken alsmede de kosten.
Denk aan uzelf!
Het gebruik van internet moet een plezierige ervaring wezen en niet teveel kosten. Maar denkt u alstublieft aan de volgende zaken.
Wilt u veel downloaden?
Let op, zeer veel internetproviders hebben een limiet om te downloaden per maand. Zorg ervoor dat u gemakkelijk een duurder abonnement kunt afsluiten als u te enthousiast gaat downloaden.
Wilt u met meerdere personen internetten?
Bent u maar alleen dan heeft u aan een goedkope internetverbinding genoeg, de snelheid is dan altijd prima bij het downloaden. Heeft u echter een grotere familie welke tegelijk allemaal willen downloaden, surfen en meer? Ga dan voor een internet abonnement met een grotere downloadsnelheid.
Wilt u een nieuw e-mailadres?
Als u een nieuwe internet provider kiest na het internet vergelijken, dan krijgt u waarschijnlijk ook een nieuw e-mailadres. Het is aan te raden een provider onafhankelijk e-mailadres te maken bij bijvoorbeeld Gmail, Hotmail of Yahoo
Wilt u extra veiligheid met anti-virus software, firewalls en meer?
Er zijn veel aanbieders van internet welke u software aanbieden tegen virussen, uw e-mail scannen op spam en andere extra diensten. Dit kan nuttig zijn als u dit op prijs stelt, maar hou er rekening mee dat u er altijd (direct of indirect) voor moet betalen.
Wilt u internetten maar ook telefoneren via internet? Of televisie kijken?
Steeds vaker kunt u flink op uw maandelijkse lasten besparen door te gaan telefoneren via internet. Ook televisie kijken is mogelijk via veel internet providers. Hou hier rekening mee als u een abonnement afsluit, kunt u wel telefoneren via internet? Kunt u straks ook digitale televisie ontvangen?
Wilt u betalen voor de helpdesk?
Het internet mag wel goedkoop zijn, maar als deze problemen heeft en u moet een dure helpdesk bellen (betaalnummer) dan kan dat in de papieren lopen. Wilt u dus straks betalen voor hulp? Of geeft u de voorkeur aan een kosteloze helpdesk?
Wilt u streaming muziek luisteren? Of muziek downloaden?
Als u streaming muziek wilt luisteren in een goede kwaliteit heeft u een snelle internetverbinding nodig. Als u muziek wilt downloaden kan dat steeds vaker legaal via uw internetprovider.
Wilt u korting of een aanbieding?
Het is u waarschijnlijk al opgevallen, er zijn zeer vaak kortingen en aanbiedingen bij de aanvraag van een nieuwe internet, ADSL of kabelinternet verbinding. Het loont, dus kijk en vergelijk de internet aanbiedingen zo goed als mogelijk.
Internet vergeleken?
Uw keuze gemaakt? Dan kunt u hier uw internet bestellen!
Internet advies nodig?
Geen probleem, wij zijn er om uw vragen te beantwoorden en kunnen u kosteloos een internet advies toesturen op basis van enkele vragen.