Speedtest

Heeft u ADSL, VDSL of kabel internet en altijd al willen weten wat uw internetsnelheid is? Doe dan de speedtest op ADSL & Breedband, zo weet u precies de daadwerkelijke internetsnelheid in uw woonplaats.

Op ADSL & Breedband is het vanaf nu ook mogelijk een speedtest te starten. Handig als u bijvoorbeeld een abonnement bij Proximus of Telenet heeft en u de internetsnelheid in uw woonplaats wilt weten. Het komt namelijk nog wel eens voor dat internet providers een internetsnelheid beloven die in uw woonplaats flink verschilt. De geadverteerde internetsnelheid en de daadwerkelijke snelheid kunnen iets verschillen, maar dit mag nooit te veel zijn. Met de speedtest kunt u bekijken of u toch niet te veel betaald voor uw internetabonnement. 

In het overzicht hieronder vindt u de gemiddelde resultaten van gebruikers die de speedtest al hebben gedaan. Dit is slechts een indicatie, de internetsnelheid hangt ook af van het abonnement dat u heeft. Wilt u een speedtest starten? Houd er dan rekening mee dat het gaat om een momentopname en slechts een indicatie geeft van uw internetsnelheid. Voor een realistische meting raden wij het aan dat u alle openstaande downloadprogramma’s afsluit. Ook andere apparaten die op het thuisnetwerk zijn aangesloten kunnen de resultaten negatief beïnvloeden.

Provider Download Upload Ping
43,43 Mbps 5,97 Mbps 49 ms
21,76 Mbps 3,22 Mbps 40 ms
44,81 Mbps 6,15 Mbps 39 ms
34,78 Mbps 6,68 Mbps 55 ms
81,12 Mbps 13,27 Mbps 28 ms

Speedtest per providers