Tips voor het versterken van het Wi-Fi signaal

Het Internet of Things (IoT) wordt steeds groter en daarmee groeit het aantal apparaten in huis dat is aangesloten op het draadloze internet. Het is dan ook wel zo fijn dat uw Wi-Fi feilloos werkt. Daarom geven wij u wat tips.

Een aantal tips om het draadloze signaal te verbeteren
Een aantal tips om het draadloze signaal te verbeteren

- Plaats uw route op een zo hoog mogelijke plek en vrijstaand. Op deze manier zend uw router het beste een signaal naar buiten.
- Richt uw router naar binnen. Wanneer uw router naar buiten gericht staat zal het signaal binnen een stuk zwakker zijn.
- Update uw router met de laatste software. Wegvallende Wi-Fi kan namelijk veroorzaakt worden door verouderde software.
- Plaats uw router nooit in de buurt van andere apparaten die radiogolven veroorzaken. Een magnetron bijvoorbeeld kan al voor verstoring van uw Wi-Fi signaal zorgen.
- Switch van kanaal. Uw router kent verschillende kanalen en de kans is groot dat uw draadloze verbinding op hetzelfde kanaal zit als dat van uw buren. Hoe meer verbindingen op hetzelfde kanaal, hoe trager de Wi-Fi.

Wanneer u alles heeft geprobeerd, maar niets helpt, dan kan wellicht een Wi-Fi versterker de oplossing bieden. Een Wi-Fi versterker is verkrijgbaar via uw provider of via een computer speciaalzaak, maar zelf maken dat kan natuurlijk ook…

Het enige wat u nodig hebt is een bier- of frisdrankblikje en een schaar. U haalt het lipje van het blikje en verwijderd de onderkant. Vervolgens verwijdert u ook de bovenkant, maar laat u 3 of 4 cm zitten. Knip het blikje van onder tot boven open en buig het metaal in de vorm van een radar. Plaats dit om de antenne van uw router en voilà! Uw Wi-Fi versterker is klaar.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 08 november 2017.