Telenet voorziet patiënten in GZA Ziekenhuizen van digitale televisie

De provider Telenet is een nieuw project gestart met GZA Ziekenhuizen in Antwerpen. Dit nieuwe project moet het voor patiënten mogelijk maken om digitale televisie te kijken.

Telenet start pilot voor digitale televisie in GZA Ziekenhuizen
Telenet start pilot voor digitale televisie in GZA Ziekenhuizen

De groep GZA Ziekenhuizen en Telenet hebben een contract afgesloten waardoor patiënten digitale televisie kunnen kijken. Het gaat vooralsnog om een proefproject waarbij alleen de afdeling oncologie van de campus Sint-Augustinus in Wilrijk en twee nieuwe afdelingen psychiatrie van de campus Sint-Vincentius in Antwerpen, aangesloten worden op digitale televisie.

Patiënten kunnen in de GZA Ziekenhuizen eenvoudig gebruik maken van digitale televisie, waarbij gekozen kan worden tussen 26 kanalen, naast een algemeen kanaal over het ziekenhuis. Digitale televisie van Telenet wordt aangeboden onder de naam Packet-TV en wordt door Safe Store via het intern digitale netwerk onder de ziekenhuiskamers verspreidt. Daarnaast kan het ziekenhuis zelf de verschillende informatiekanalen samenstellen en op maat verspreiden bij een specifieke groep patiënten.

Eventueel wordt het systeem verder uitgebreid wanneer de pilot als positief wordt ervaren. In de toekomst moet het voor de patiënt ook mogelijk worden via de afstandbediening en een toegangscode gebruik te maken van verschillende opties. Daarbij kan worden gedacht aan bepaalde publieke gegevens opvragen, maaltijdkeuzes meedelen of gebruik te maken van video-on-demand.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 05 januari 2012.