Telenet werkt gestaag door aan moderniseringsplan

Telenet werkt hard aan het eerder aangekondigde moderniseringsplan Digital Wave. Dit plan dat al eerder aangekondigd werd in februari 2010, zal vanaf 2015 in werk moeten treden.

Telenet en Belgacom investeren in eigen netwerk
Telenet en Belgacom investeren in eigen netwerk

Door krachtig te investeren in het eigen netwerk probeert Telenet gestaag door te werken naar de realisatie van Digitale Wave. Dit moderniseringsplan zal vanaf 2015 worden gelanceerd en moet het aantal huizen per kabelsegment omlaag brengen. Daarnaast zal Pulsar, een belangrijk project in het plan, de 68.000 kilometer coaxkabel die Telenet heeft uitstaan beter moeten benutten.

Eerder investeerde Telenet al 33% van zijn toegevoegde waarde, opvallend meer dan Belgacom met 27%. Ook Belgacom heeft plannen klaarliggen om vanaf 2014 de potentiƫle snelheid van zijn residentiƫle aansluitingen te verdubbelen tot 100Mbps. Onder deze druk werkt Telenet gestaag door aan het moderniseringsplan Digital Wave.

Het voortdurend schrappen in het analoge zenderaanbod leidt op een duur tot een verhoging van de digitale capaciteit. Telenet wijst er hierbij op dat een groot deel van de investeringen is gebonden aan de snelle groei van de hoeveelheid verkochte producten. In het recente verleden verhoogde Telenet ook al de capaciteit op het netwerk door betere modulatie- en compressietechnieken.

Het kabelbedrijf ziet toekomst in een hoge netwerkcapaciteit, mobiliteit en de convergentie van vaste en mobiele telecommunicatie. Zo werkt men naast Pulsar aan het uitbreiden van het glasvezelnetwerk, uitbreiding en vernieuwing van het aantal routers en investering in Fiber To The Home. De investeringen zullen volgens Telenet een ultramodern netwerk opleveren, dat haar klanten voortdurend nieuwe ervaringen en mogelijkheden biedt.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 13 april 2012.