Telenet en Proximus blijven grootste operatoren

Kabelaar Telenet blijft de grootste operator van Belgiƫ in zowel omzet als aantal breedbandaansluitingen. Proximus volgt Telenet op de voet en beide operatoren domineren de Belgische vaste markt. Dat blijkt uit cijfers van Telecompaper over de Belgische vaste consumentenmarkt.

Telenet en Proximus domineren Belgische vaste markt
Telenet en Proximus domineren Belgische vaste markt

Uit het kwartaalrapport van onderzoeksbureau Telecompaper blijkt dat Telenet en Proximus de Belgische vaste markt blijven domineren. De Mechelse kabelaar Telenet blijft voorlopig de grootste operator in zowel omzet als het aantal breedbandaansluitingen. De provider wist in het tweede kwartaal een omzet van 290 miljoen euro te genereren. Proximus (voorheen Belgacom) volgt met een omzet van 277 miljoen euro. Qua breedbandaansluitingen heeft Telenet er 1,47 miljoen en Proximus 1,34 miljoen aansluitingen. De kleinere kabeloperators Voo en Numericable volgen op ruime afstand.

In tegenstelling tot Base heeft mobiele operator Mobistar nog steeds zijn vaste breedbandlijnen. Dit aantal neemt namelijk nog maar heel gestaag af. Aan het eind van het tweede kwartaal had de operator nog steeds 28.000 consumentenlijnen. Mobistar is verder nog steeds bezig met een toetreding tot de kabel. Uit het onderzoek bleek verder dat Proximus weer een stijging liet zien van het aantal quad play pakketten in Q2 2015, van 498.000 in Q1 naar 509.000 pakketten. Kabeloperators zetten nog altijd veel in op triple- en quad- play pakketten. De nadruk ligt vaak op het tv-element. Voorlopig blijft de Belgische duopolie Telenet en Proximus oppermachtig op de vaste markt.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 08 oktober 2015.