Telenet biedt gratis internet in kustgebied

Telecomprovider Telenet heeft aangekondigd gratis mobiel internet voor de Belgische kust aan te willen gaan bieden. Het zogenoemde Wi-Free wordt eerst uitgerold in Kortrijk en later uitgebreid naar andere steden in Vlaanderen. De Wi-Free zones zijn gratis toegankelijk voor iedereen.

Telenet start groot gratis WiFi-offensief in Vlaanderen
Telenet start groot gratis WiFi-offensief in Vlaanderen

Met de zogenoemde Wi-Free-zones wil Telenet gratis WiFi aanbieden in het Belgische kustgebied. Klanten en toeristen kunnen zo gebruik maken van gratis mobiel internet. Telenet heeft laten weten in Blankenberge, Oostende, Koksijde en Knokke de Wi-Free-zones te willen aanbieden. De primeur is weggelegd voor Kortrijk. In de hele binnenstad is inmiddels gratis WiFi-toegang. Niet-klanten kunnen twee uur van het netwerk gebruik maken, waarna de internetsnelheid wordt verlaagd. Voor klanten van Telenet is toegang tot het WiFi-netwerk onbeperkt.

Deze zomer wil Telenet verschillende Wi-Free-zones installeren aan de Belgische kust. Deze gratis WiFi-netwerken komen bovenop de meer dan één miljoen homespots bij Telenet-klanten thuis en meer dan 2.000 WiFi-hotspots op verschillende publieke locaties. Klanten hoeven zich maar één keer aan te melden om daarna automatisch toegang te krijgen tot het WiFi-netwerk van Telenet. In de toekomst kunnen niet-klanten ook inloggen op het netwerk via Facebook. De provider heeft daarnaast gemeld dat niet-klanten vanaf juli standaard een kwartier per dag gratis gebruik kunnen maken van draadloos internet via alle hotspots van Telenet.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 15 juli 2015.