SFR BeLux definitief overgenomen door Telenet

Telenet heeft toestemming van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) gekregen voor de overname van Coditel Brabant (BVBA) en dochteronderneming Coditel S.à.r.l. Samen beter bekend als SFR BeLux.


SFR BeLux levert onder de naam SFR (voorheen Numéricable) diverse diensten voor onder meer kabel in de regio Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg. De BMA heeft de overname door Telenet goedgekeurd op voorwaarden dat ook Orange toegang zou krijgen tot het netwerk van SFR. Telenet heeft aangegeven dat dit zo’n 4 maanden na afronding van de overname gaat gebeuren.

Al in december vorig jaar maakte Telenet bekend een definitief akkoord te hebben bereikt over de overname. Nu ook de BMA akkoord is, kan de overname juridische worden afgerond. Telenet wordt na de overname de grootste kabelaanbieder van de hoofdstad. De provider weet namelijk dankzij de overname haar dekking uit te breiden naar twee derde van de gemeente. Telenet heeft al aangegeven dat zij zich, na afronding van het traject, willen toeleggen op een kwaliteitsinjectie van het netwerk en de dienstverlening.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 14 juni 2017.