Proximus start met aanleg glasvezel in Deurne

Proximus is gestart met de aanleg van glasvezel in de Antwerpse wijk Deurne. De provider zet op deze manier een nieuwe stap die past binnen de ambities om heel België te voorzien van FTTH.


In totaal zal Proximus zo’n 40.000 woningen aansluiten in de wijk Deurne. Voor het eind van dit jaar moeten de eerste 5000 FTTH-aansluitingen zijn gerealiseerd. De overige glasvezelaansluitingen moeten binnen circa 3 jaar worden gerealiseerd zo laat Proximus weten aan datanieuws. Naast de wijk Deurne zal ook binnenkort worden gestart in de diamant wijk en is het de bedoeling om in 2019 de Antwerpse binnenstad aan te sluiten op FTTH.

De komende 10 jaar investeert de provider zo’n 3 miljard euro om de uitrol van glasvezel in België te versnellen. De trage koperkabel moet tot het verleden gaan behoren en vervangen worden door het snellere glasvezel. Een deel van de aanleg van de aansluitingen kan gebeuren via de gevel. De rest moet onder de grond gebeuren. Om de overlast hiervan te beperken, probeert Proximus deze werkzaamheden zoveel mogelijk samen te laten vallen met andere nutswerkzaamheden. 

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 16 oktober 2017.