Provider Belgacom krijgt boete opgelegd van half miljoen euro

Belgacom is veroordeeld tot een boete van 500.000 euro wegens een onwettelijke tariefverhoging. Het Brusselse hof van beroep heeft deze uitspraak gedaan en daarmee het beroep van het telecombedrijf verworpen.

Onwettelijke tariefverhoging Belgacom
Onwettelijke tariefverhoging Belgacom

Het Belgisch Instituut voor Postdiensten en Telecommunciatie(BIPT) heeft de boete voor Belgacom vrijdagavond bekend gemaakt. De boete van een half miljoen euro is opgelegd door het Brusselse hof van beroep en verwierp het beroep van het telecombedrijf. Echter is de boete wel lager uitgevallen dan de eerst voorgeschreven 800.000 euro die de provider opgelegd kreeg.

Het BIPT oordeelde dat Belgacom de wettelijke verplichtingen inzake transparantie en informatie naar de abonnee niet had nageleefd toen het in februari 2010 zijn internettarieven verhoogden. Eerder ging het telecombedrijf in augustus vorig jaar nog in beroep. Belgacom is nu toch in het ongelijk gesteld en zal de boete van 500.000 euro moeten betalen.

Vorig jaar, februari 2010, verhoogde Belgacom zijn internettarieven. De twee bundels ‘Internet Light’ en ‘Internet Go’ werden omgevormd tot ‘Internet Comfort’ en ‘Internet Favorite’. Daarbij gingen ook de tarieven omhoog met respectievelijk 0,95 euro en 1,15 euro per maand.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 27 september 2011.