Minister van Innovatie wil supersnel datanetwerk Vlaanderen

De Vlaamse minister voor Innovatie wil een supersnel datanetwerk uitrollen over heel Vlaanden. Desnoods richt hij daarvoor een volledig nieuw overheidsbedrijf op zo valt te lezen in een interview met De Morgen.


Philippe Muyters, de Vlaamse minister voor Innovatie, wil een supersnel datanetwerk in Vlaanderen aanleggen. Volgens de politicus krijgen ze met een toenemende stroom van digitale gegevens te maken de komende jaren, wat een supersnel netwerk vereist. Ondanks dat de twee grootste spelers Proximus en Telenet al bezig zijn met de aanleg van een dergelijk netwerk, is de minister bereid om desnoods een nieuw overheidsbedrijf op te zetten. Hij vindt dat de huidige aanleg namelijk te langzaam verloopt.

Daarnaast wil Muyters graag dat het netwerk wordt opengesteld voor alle providers en dat er een betaalbaar tarief komt voor de gebruiker. Muyters wijst er daarbij op dat de tarieven in Belgiƫ hoger zijn dan in de overige Europese landen. Wanneer Proximus en Telenet de overheidsambitie niet kunnen vervullen, zal Muyters in het begin van volgend jaar zelf starten. Alexander de Croo, minister voor Telecom, roept dan ook op aan de providers om de plannen met een open blik te bekijken en het belang van de consument voorop te stellen.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 09 oktober 2017.