Gebruik telecomdiensten in België neemt toe

Vrijwel alle telecomdiensten in België zagen vorig jaar het gebruik stijgen. Vaste telefonie liet als enige echter een daling zien. Zo laat BIPT weten op basis van de jaarlijkse telecom enquête.


Zo nam onder meer het gebruik van mobiel internet toe. In 2012 was dit nog slechts 41 procent, terwijl dit jaar het al 57 procent was. Ook het gebruik van televisie en internet nam in 3 jaar tijd met 15 procent toe. Daarnaast maakt nog geen 20 procent geen gebruik van toepassingen waarbij een telefonie- en/of berichtendienst via internet.

Een andere conclusie die BIPT kon trekken uit de enquête was dat gebruikers eerder tevreden waren over de prijzen, maar ook over de dienstverlening van de provider. Wel vindt de Belgische consument het nog steeds lastig om prijzen en aanbieders te vergelijken. Slechts 19 procent van de deelnemers aan het onderzoek was in de afgelopen drie jaar van provider veranderd. Voor bijna iedereen is dat zonder problemen verlopen. De reden om te switchen van aanbieder is de prijs. Het inkomen speelde daarbij ook een belangrijke rol.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 13 september 2017.