5x fabels omtrent het overstappen van internetprovider

Het wisselen van internetaanbieder kan soms de nodige besparingen opleveren. Er zijn maar weinig mensen ook daadwerkelijk overstappen naar een andere provider. Vaak heeft dit te maken met een aantal fabels.


Fabel 1 Ik kan niets besparen op een voordelig alles-in-1 pakket
Ook op een voordelig triple play pakket kan er bespaard worden. Aanbieders van internet bieden vaak een leuke welkomstkorting waardoor u de eerste maanden minder abonnementsgeld of geen aansluitkosten betaalt. Hierdoor komen de totale kosten in een jaar lager uit.

Fabel 2 Het kost heel veel tijd en moeite dat overstappen

Het klinkt als een flinke klus overstappen, maar dat valt reuze mee. Door middel van een speedtest weet u precies wat de aanbieders in uw regio aan snelheid kunnen leveren. Via de ervaringen van anderen op ADSL & Breedband kunt u de meningen peilen van inwoners in uw regio bij bepaalde providers en de helpdesk beantwoord al uw vragen. Zo vormt u een compleet beeld.

Fabel 3 Alleen grote gebruikers van internet hebben baat bij overstappen

Niets is minder waar. Het belangrijkste is dat u gebruik maakt van een pakket dat bij uw wensen en mogelijkheden past. Er valt altijd wat te besparen, vergelijk loont!

Fabel 4 ADSL is veel goedkoper dan glasvezel
Tegenwoordig liggen de prijzen voor beide technieken heel dicht bij elkaar. In sommige gevallen is er zelfs geen verschil meer. Deze fabel mag dus geen argument meer zijn om niet over te stappen.

Fabel 5 Het is voordeliger om vaste diensten apart af te sluiten
Niet iedereen is ervan overtuigd dat triple play of quad play voordeliger is. Echter is het zo dat providers vaak meer korting bieden wanneer er meerdere diensten tegelijk af worden genomen. Het kan dus ook in uw voordeel werken om tv, telefonie en internet bij dezelfde aanbieder af te sluiten!

Benieuwd naar wat een overstap van internetprovider voor u kan betekenen? Vergelijken loont. Via ADSL & Breedband leest u ervaringen van anderen en staan alle mogelijkheden voor uw regio op een rij. Doe ook mee en start een speedtest of deel uw ervaring met ons!

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 29 september 2017.