Direct digitale tv kijken zonder Telenet digibox

Nog voor de zomer gaat Telenet een CI+ module aanbieden voor het digitaal tv kijken. Hiermee kunnen Telenet-abonnees direct via de televisie naar digitale tv kijken zonder de tot nu toe verplichte digibox.

Telenet introduceert alternatief voor verplichte digibox
Telenet introduceert alternatief voor verplichte digibox

Telenet-abonnees zullen nog voor de zomer gebruik kunnen maken van een CI-kaart om digitaal tv te kijken. De grootste aanbieder van analoge en digitale tv biedt klanten een alternatief voor de verplicht digibox. Een woordvoerder van Telenet, Stefan Coenjaerts, heeft dit tegenover ZDNet bevestigd. Telenet wordt de derde tv-aanbieder in België die klanten de mogelijkheid geeft, weliswaar beperkte, tot vrije hardware keuze. Alleen TV Vlaanderen en TéléSAT bieden deze mogelijkheid tot nu toe.

De CI-kaart zal echter geen vervanger worden van de huidige digibox. Coenjaerts benadrukt dat klanten de keuze zullen krijgen. “We zien het eerder als hardware voor een tweede of derde televisie”, aldus de woordvoerder. Er zit namelijk een verschil in functionaliteit tussen de CI+ module en de digibox. Zo kan men met de CI-kaart niet uitgesteld tv kijken en Video On Demand (VOD) gebruiken. Ook is het niet in alle gevallen mogelijk om met de kaart op te nemen.

Het is nog niet duidelijk vanaf wanneer Telenet CI+ gaat aanbieden. Wel liet het kabelbedrijf weten dat dit moment niet lang op zich laat wachten. Ook over de prijs van de kaart kon nog geen informatie worden gegeven. In ieder geval zou de kaart nog voor de zomer op de markt worden gebracht. Eind vorige maand liet ook Belgacom weten een alternatief voor de verplichte digibox te gaan aanbieden.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 19 februari 2013.