Digitale tv via Teletenne gelanceerd

Telenet gaat vanaf 2 juli digitale tv aanbieden via Teletenne. Voor klanten is het mogelijk om digitale tv te kijken op plaatsen waar dat moeilijk of niet mogelijk was. De provider maakt gebruik van een antenne en bestaat uit een smartcard en een decoder.

Telenet brengt digitale tv via antenne: Teletenne
Telenet brengt digitale tv via antenne: Teletenne

Vanaf 2 juli kunnen klanten van Telenet gebruik gaan maken van Teletenne voor het kijken van digitale tv. Voorheen hadden klanten met Telenet Digital TV een kabelaansluiting nodig voor het kijken van televisie. Deze nieuwe dienst maakt het nu ook mogelijk om digitale tv te kijken op plaatsen waar dat moeilijk of niet mogelijk was. Het nieuwe Teletenne is eenvoudig te gebruiken en bestaat uit een Teletenne smartcard, een speciale kit met binnenhuisantenne en een gecertificeerde decoder.

Het pakket kan worden verkregen via Telenet Center, Telenet Shop, BelCompany of SmartSpot aan 129 euro. De klant betaalt vervolgens 11,50 per maand, al moet een klant voor een jaar betalen. De activeringskosten voor de benodigde smartcard bedragen eenmalig 50 euro. De decoder heeft geen harde schijf, waardoor programma’s niet kunnen worden opgenomen. Het apparaat kan worden aangesloten via scart of HDMI.

Via Teletenne kunnen tv-kijkers in Brussel en Vlaanderen met een dvb-t (Digital Video Broadcasting Terrestrial) ontvanger kijken naar 13 televisiezenders in sd-kwaliteit. De zenders Eén, Canvas, Ketnet/Op12, Vijftv, VT4, Acht, National Geographic, MTV, Kanaal Z, Nickelodeon, Njam, Studio 100TV en Ment TV kunnen worden bekeken. In de nabije toekomst zal dit aanbod volgens Telenet worden uitgebreid. De kabelaanbieder is de enige commerciële partij in België die dvb-t inzet voor digitale televisie.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 25 juni 2012.