Base introduceert 4G in vijftien steden

De telecomprovider Base introduceert vandaag in vijftien steden zijn 4G-netwerk. Met dit snelle mobiele internet is het concurrent Mobistar voor. Klanten kunnen internetsnelheden verwachten van tussen 6 en 20Mbit/s.

Provider Base introduceert snel mobiel internet via 4G in vijftien steden
Provider Base introduceert snel mobiel internet via 4G in vijftien steden

Vandaag wordt in de eerste vijftien steden het 4G-netwerk van Base gelanceerd. De provider gaat hiermee de concurrentie aan met Proximus en Mobistar die ook al bezig zijn met snel mobiel internet via 4G. De theoretische maximum internetsnelheid zou 86Mbit/s bedragen. Al zegt de provider dat de representatieve snelheid eerder tussen de 6 en 20 Mbit/s zal liggen. Met het juiste toestel en ideale netwerkomstandigheden zou de internetsnelheid kunnen oplopen tussen 50 en 60 Mbit/s.

“Tegen eind 2014 willen we het merendeel van de Belgische bevolking 4G kunnen aanbieden. Maar dat is uiteraard afhankelijk van de goedkeuring voor antennes en zaken als de 800 MHz frequetieveiling”, aldus Base-woordvoerster Sofie Bockaert tegen Datanews.

Base rolt vanaf vandaag het 4G-netwerk uit in de steden Aalst, Antwerpen, Beveren, Charleroi, Gent, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Luik, Mechelen en Namen, terwijl de steden Oostende, Genk, St-Truiden en Brugge slechts deels gedekt zouden zijn door het netwerk. Brussel zit er niet bij, daar doet de provider nog geen uitspraken over omdat het hier vooral afhangt van de politieke wil. De provider geeft aan dat men de 4G-dienst snel wil uitbreiden naar andere steden.

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 01 oktober 2013.