Akkoord gratis hotspots door hele EU

De Europese Comissie (EC) heft een akkoord bereikt met de Raad en het Europaparlement over gratis Wi-Fi hotspots in heel Europa. Het nieuwe plan gaat WIFI4EU heten.

WIFI4EU is het nieuwe project van de EC om gratis hotspots te realiseren door heel Europa
WIFI4EU is het nieuwe project van de EC om gratis hotspots te realiseren door heel Europa

Het plan WIFI4EU is bedoeld om tot maar liefst 8000 openbare plaatsen door heel Europa te voorzien van een hotspot waar gratis gebruik van kan worden gemaakt. Om dit te realiseren wordt er 120 miljoen euro uitgetrokken, zo is te lezen in het plan.

Vorig jaar werden deze idee├źn al bekend gemaakt door de EC. Dit gebeurde tegelijktijdig met de doelstellingen voor 5G. Toen was er echter nog geen akkoord. De EC moet nog om tafel om te bepalen waar het geld vandaan moet komen op het gehele project te kunnen financieren.

Zodra WIFI4EU van start is, kunnen gemeenten door heel Europa zich aanmelden. Wanneer zij een verzoek tot financiering van een dergelijke hotspot doen en deze wordt goedgekeurd, dan ontvangen zij een voucher voor de aanschaf van de benodigde apparatuur. Het gaat dus enkel om de aanschaf van de hotspot. Het onderhoud ervan is voor eigen rekening

Nieuwsbericht geschreven door het ADSL & Breedband team op 01 juni 2017.