Actualiteiten

Actualiteiten op het gebied van internet, de techniek, internetproviders en ADSL, VDSL en kabel internet producten worden besproken door ons redactioneel team.

Gedurende de werkweek zorgt het redactioneel team van ADSL & Breedband voor een overzicht van nieuwe ontwikkelingen op de markt van internet in België.

Heeft u tips voor ons ADSL & Breedband redactioneel team, neemt u dan contact op. Wij horen graag van uw eigen bevindingen, tips of suggesties. Ook persberichten zijn welkom, maar wij behouden ons uitdrukkelijk het recht tot plaatsing, we adviseren u hiervoor de speciale contact pagina te gebruiken.

Juni 2017
 • Telenet en SFR BeLux ronden overname af (21-06-2017)
  Telenet heeft de overname van SFR BeLux nu ook formeel afgerond. Eerder berichtte Telenet al dat de Belgische Mededingingsautoriteit akkoord was met de geplande overname.

 • SFR BeLux definitief overgenomen door Telenet (14-06-2017)
  Telenet heeft toestemming van de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) gekregen voor de overname van Coditel Brabant (BVBA) en dochteronderneming Coditel S.à.r.l. Samen beter bekend als SFR BeLux.

 • Hoogste gemiddelde internetsnelheid in Noorwegen (08-06-2017)
  Noorwegen heeft nog steeds de snelste gemiddelde internetverbinding. Dat is te lezen in het State of the Internet Report over het eerste kwartaal van 2017.

 • Akkoord gratis hotspots door hele EU (01-06-2017)
  De Europese Comissie (EC) heft een akkoord bereikt met de Raad en het Europaparlement over gratis Wi-Fi hotspots in heel Europa. Het nieuwe plan gaat WIFI4EU heten.

Mei 2017 April 2017
 • Proximus investeert in bedrijf mobiele authenticatiediensten (26-04-2017)
  Proximus’ dochterbedrijf BICS neemt het bedrijf TeleSign over. TeleSign heeft onder andere grote namen als Tinder, Evernote en SalesForce als klant. Proximus is bereid 230 miljoen dollar te betalen voor het bedrijf.

 • Proximus ziet niets in fusie met KPN (20-04-2017)
  Proximus CEO Dominique Leroy ziet niets in een fusie met het Nederlandse KPN. Een partnerschap zoals dat met Swisscom levert meer op. Dat verklaarde de topvrouw van de Belgische provider tijdens de algemene vergadering vandaag.

 • Gehele EU voorzien van glasvezel kost 137 miljard (18-04-2017)
  Glasvezeldekking in alle 28 EU-lidstaten kost zo’n 137 miljard euro. Dat heeft FTTH Council Europe bekend gemaakt naar aanleiding van een eigen onderzoek. Het bedrag dat de belangenorganisatie noemt is aanzienlijk lager dan ingeschat door de Europese Commissie zelf.

 • Belgische breedbandmarkt groeit minder snel dan Nederlandse (10-04-2017)
  De Nederlandse breedbandmarkt groeit sneller dan die van België. Het aantal internetverbindingen groeide bij onze noorderburen ook vorig jaar weer.

Maart 2017
 • Proximus start met uitrol glasvezel voor Gent (30-03-2017)
  Provider Proximus en de stad Gent hebben het project ‘Glasvezel voor Gent’ gelanceerd. Het project sluit aan bij de ambitie van Proximus om heel België van snel internet te voorzien

 • Eurofiber wil glasvezelrevolutie ontketenen in België (22-03-2017)
  Eurofiber heeft een grootschalige marketingcampagne gestart waarmee het zich op de kaart wil zetten als dé glasvezelaanbieder van België. Dit doen zij onder andere met de slogan ‘De fiber revolution start hier’.

 • Telenet lanceert technieken voor sneller Wi-Fi verkeer (16-03-2017)
  Telenet heeft aangekondigd een aantal nieuwe technologieën in te gaan zetten om sneller Wi-Fi verkeer mogelijk te maken. Dit doen zij onder de naam ‘Flow Tech’.

 • Antwerpen stopt met maildomein @antwerpen.be (09-03-2017)
  Zo’n 1500 inwoners van de stad Antwerpen zullen vanaf 1 juli op zoek moeten naar een nieuw e-mailadres. De stad stopt met het gratis aanbieden van het maildomein @antwerpen.be

 • Test de snelheid van het internet (02-03-2017)
  Het internet wordt alsmaar sneller. Toch kan je weleens het gevoel hebben dat je internetverbinding enorm traag werkt. Er is een manier om dit te testen. Hoe? Dat lees je verderop in dit artikel.

Februari 2017
 • Breedbandtoegang via 4G stijgt (22-02-2017)
  Steeds vaker wordt een mobiel netwerk ingezet voor vaste breedbandtoegang tot het internet. Dat stelt ABI Research vast in een recent wereldwijd onderzoek.

 • Orange Belgium biedt combinatie van mobiel + vast met LOVE (16-02-2017)
  Orange Belgium introduceert op de dag van de liefde zijn nieuwe dienst LOVE. Met LOVE wil de provider mobiele diensten combineren met vast internet en televisie.

 • Brussels waterbedrijf gaat investeren in glasvezel (08-02-2017)
  Het Brusselse waterbedrijf Vivaqua heeft besloten om te gaan investeren in de aanleg van een glasvezelnetwerk. Op deze manier hoopt het waterbedrijf extra inkomsten te genereren.

 • Proximus start met verglazing Antwerpen (01-02-2017)
  Proximus gaat Antwerpen als eerste Belgische stad voorzien van een volledig dekkend glasvezelnetwerk. Dat heeft de provider onlangs bekend gemaakt. Het district Deurne en de Diamantwijk krijgen de primeur.

Januari 2017
 • Proximus biedt klanten onbeperkt data bij avondje uit (19-01-2017)
  Proximus is een proef gestart in Gent waarbij klanten onbeperkt gebruik mogen maken van mobiel internet. Bij de keuze van een avondje uit, ontvangen zij een maand lang onbeperkte data.

 • Telenet verhoogd prijzen per februari (11-01-2017)
  Telenet gaat haar prijzen per 19 februari 2017 verhogen. Deze tariefswijziging zou nodig zijn om investeringen in het netwerk van Telenet op te kunnen vangen.

 • Telenet neemt Coditel Brabant over (02-01-2017)
  Telenet breidt zijn kabelnetwerk uit door de overname van Coditel Brabant BVBA, beter bekend als SFR (Numéricable). Dat maakte de provider aan het einde van het jaar bekend.

De nieuwsberichten van voorgaande jaren zijn per jaar gearchiveerd in onderstaande archieven: